Een smederij of smidse is de werkplaats van een smid. Van oudsher heeft een smederij een smidsvuur, waar het te bewerken ijzer gloeiend heet gestookt wordt, een aambeeld voor het bewerken van het heet gestookte voorwerp en een werkbank voor verdere bewerking van het smeedijzer. Ook vindt men allerhande tangen van verschillende vorm om het gloeiende ijzer vast te houden alsook een aantal hamers van verschillende vorm en gewicht.

In het smidsvuur worden de hoefijzers voor paarden, het loopijzer voor het wagenwiel en vele ander voorwerpen met behulp kool en een blaasbalg tot over 1000 °C verhit.

De kleur van de ene wand brengt u dicht bij de warmte van het smidsvuur terwijl de kleur en structuur van de andere wand u het harde ruwe ijzer haast laten voelen. De attributen in gastenkamer de Smederij vertellen het verhaal. Geniet en ontspan en laat u in uw droom wegvoeren naar tijden van vroeger.

De Smederij is voorzien van:

  • de smederij, van 88 per nacht
    Prijsopbouw is als volgt: Kamer =€83* Ontbijt per persoon =€10 Toeristen belasting =€1,05 p.p.p.n. *Op feestdagen en in vakantieperiodes kan er een opslag gelden.

Beschikbaarheid

Om te kijken of de Smederij op de gewenste datum beschikbaar is vult u hieronder de datum in. Klik dan op 'Bekijk beschikbaarheid'. Nadat u op bevestigen reserveren heeft geklikt kunt u het aantal gasten aangeven.​

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *